Skip to main content

Τερματισμός των αμερικανικών μαχών στο Αφγανιστάν το 2014

Την πρόθεσή του να τερματίσει τη μεγάλη στρατιωτική παρουσία των μάχιμων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν το 2014 και να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή γνωστοπο
Την πρόθεσή του να τερματίσει τη μεγάλη στρατιωτική παρουσία των μάχιμων επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν το 2014 και να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ωστόσο ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της Αλ Κάιντα και άλλων οργανώσεων θα συνεχιστούν και μετά από αυτή την ημερομηνία.

«Στόχος μου είναι να διασφαλίσω ότι μέχρι το 2014 θα έχουμε κάνει τη μεταβίβαση, με τους Αφγανούς να αναλαμβάνουν και είναι επίσης στόχος μας να μην εμπλακούμε σε μάχιμες επιχειρήσεις όπως σε αυτές που έχουμε εμπλακεί μέχρι τώρα», δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Σίγουρα το στίγμα μας θα μειωθεί σημαντικά. Πέρα από αυτό είναι δύσκολο να προεξοφλήσουμε επακριβώς τι θα είναι αναγκαίο για να διατηρήσουμε ασφαλή τον αμερικανικό λαό μέχρι το 2014. Θα διατυπώσω αυτή την απόφαση μου όταν φθάσω εκεί», κατέληξε ο πρόεδρος Ομπάμα.