Skip to main content

Τέσσερα δισ. ετησίως πληρώνουν οι Ιταλοί για τα κρατικά αυτοκίνητα

Τα 90.000 κρατικά αυτοκίνητα στην Ιταλία κοστίζουν στους Ιταλούς φορολογούμενους περίπου 4 δισ. ευρώ το χρόνο, κατήγγειλε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.
Τα 90.000 κρατικά αυτοκίνητα στην Ιταλία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι λιμουζίνες που χρησιμοποιούνται από τους αξιωματούχους, κοστίζουν στους Ιταλούς φορολογούμενους περίπου 4 δισ. ευρώ το χρόνο, κατήγγειλε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.

«Νομίζω ότι τα ίδια πράγματα μπορούν να επιτευχθούν με το μισό ποσό από αυτό που δαπανάται», δήλωσε ο υπουργός Ρενάτο Μπρουνέτα. Αναφερόταν στα «autoblu», όπως ονομάζονται τα οχήματα αυτά από τους Ιταλούς, λόγω του ναυτικού μπλε χρώματος που έχουν συνήθως.

Το γραφείο του προέδρου του ιταλικού κράτους, καθώς και εκείνα των προέδρων των δυο σωμάτων του Κοινοβουλίου -τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων- έχουν λάβει οδηγίες για να παρακολουθούν τη χρήση που γίνεται στα «autoblu», δήλωσε ο Μπρουνέτα.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις και πρόστιμα σε εκείνους τους αξιωματούχους που κάνουν ανάρμοστη χρήση των φλας και της κόρνας και που παραβιάζουν κανόνες κυκλοφορίας, όταν αυτοί ή οι οδηγοί τους βρίσκονται στο τιμόνι των οχημάτων αυτών.

Ο Μπρουνέτα έκανε αιχμή του δόρατος μια εκστρατεία στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την περικοπή των δαπανών και την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των απουσιών από την εργασία των δημοσίων υπαλλήλων.