Skip to main content

Τέσσερα θερινά σχολεία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Με τέσσερα θερινά σχολεία για το καλοκαίρι του 2015, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ενισχύει τη θέση του στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο.

Με τέσσερα θερινά σχολεία (summer schools) για το καλοκαίρι του 2015, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ενισχύει τη θέση του στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο ενώ παράλληλα εδραιώνεται και ως κόμβος ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων της χώρας μας μέσω ακαδημαϊκών σπουδών.

Από το φετινό καλοκαίρι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος θα διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Καναδά McGill. Το θέμα του summer school είναι «Mediterranean and European Interconnections».

Η πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την ισχυρή της ακαδημαϊκή κοινότητα, την καθιστούν ιδανικό τόπο για ένα θερινό σχολείο, το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές ιστορίας, τέχνης και αρχαιολογίας, καθώς και σε όσους εστιάζουν στη γεωπολιτική των σύγχρονων Βαλκανίων, της Ανατ. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα είναι διάρκειας τεσσάρων  εβδομάδων, από 8 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015.

Παράλληλα, η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου συνεχίζει τη διοργάνωση δύο ακόμα διεθνών θερινών σχολείων στα αγγλικά για τρίτη χρονιά. Πρόκειται για δύο προγράμματα που θα διοργανωθούν από 29 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου 2015: το «Εθνικισμός, Θρησκεία και Βία», μια συνεχιζόμενη από το 2013 συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, του Peace Research Institute Oslo της Κύπρου, με την υποστήριξη του LSEE - Research on South Eastern Europe (London School of Economics) αλλά και το πρόγραμμα «Αρχαία Τεχνολογία και Τεχνικές», για την προώθηση της γνώσης των τεχνολογικών επιτευγμάτων των αρχαίων πολιτισμών και ειδικότερα της Αρχαίας Ελλάδας.

Το τέταρτο θερινό σχολείο που διοργανώνεται για το φετινό καλοκαίρι έχει θέμα: Product Design Summer Camp και αφορά ένα πλήρες σεμινάριο διάρκειας 40 ωρών, που θα διεξαχθεί από 29 Ιουνίου μέχρι 9 Ιουλίου 2015 στα ελληνικά. Το πρόγραμμα αφορά στο σχεδιασμό προϊόντων και πιο συγκεκριμένα:

1) Product Development
2) Ψηφιακή σχεδίαση στο χέρι
3) 3D modeling στο λογισμικό Rhinoceros
4) Σχεδιασμός συσκευασίας
5) Προώθηση προϊόντων, marketing, start-ups

Σε σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι κάθε χρόνο στα θερινά σχολεία που διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος διδάσκουν εξέχοντες νέοι ερευνητές και αναγνωρισμένοι πανεπιστημιακοί από Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα θερινά σχολεία και τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα βρείτε στην ιστοσελίδα: www.ihu.edu.gr