Skip to main content

Τέσσερις συλλήψεις από τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μέλη των αντεξουσιαστών μπήκαν στο ΑΠΘ και προκάλεσαν επεισόδια

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία με αφορμή την επέτειο μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μετά το πέρας της πορείας για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μέλη των αντεξουσιαστών μπήκαν στο ΑΠΘ από όπου πετούσαν βόμβες μολότοφ και βεγγαλικά στην αστυνομία, ενώ έβαλαν φωτιά σε έδρανα στην Αγίου Δημητρίου, 50 μέτρα από τη Φιλοσοφική σχολή.

Το κέντρο της πόλης είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Τα ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμμένη ρίψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κάποια στιγμή οι αντεξουσιαστές άρχισαν να πετούν μολότοφ και βεγγαλικά από την ταράτσα του κτηρίου του ΑΠΘ, η οποία μάλιστα για κάποιο διάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν καταστροφές σε μια κάμερα τράπεζας, σε καλαθάκια απορριμμάτων καθώς και φθορές σε αυτοκίνητα.