Skip to main content

Τετ α τετ Μπουτάρη - Τσίπρα για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (vid)

Ο κ. Μπουτάρης αφίχθη στο διοικητήριο, στο γραφείο του πρωθυπουργού 15 λεπτά μετά τις 13.00 για να συναντήσει τον κ. Τσίπρα.

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης στο γραφείο του στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Ο κ. Γιάννης Μπουτάρης αφίχθη στο διοικητήριο, στο γραφείο του πρωθυπουργού 15 λεπτά μετά τις 13.00 για να συναντήσει τον κ. Τσίπρα.

Τον κ. Μπουτάρη συνόδευε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη θα βρεθεί μεταξύ άλλων το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος.

Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου που είναι και η αρμόδια, φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μπουτάρη να παραχωρηθεί το οικόπεδο στο δήμο Θεσσαλονίκης και σε αντάλλαγμα ο δήμος να παραχωρήσει στη Μητρόπολη έκταση δέκα στρεμμάτων στα Λουτρά Θέρμης προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το ίδρυμα ανιάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο οικόπεδο είχε παραχωρηθεί αρχικά, τον Δεκέμβριο του 2011 στη Μητρόπολη υπό τον όρο ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη πενταετία, δηλαδή έως το τέλος του 2016 θα λειτουργούσε εκεί το ίδρυμα ανιάτων.