Skip to main content

Θα αυξηθούν οι ροές των μεταναστών από την Τουρκία!

Τον ασκό του αιόλου ανοίγουν οι Τούρκοι μετά την άρνηση της ΕΕ για την βίζα με αποτέλεσμα οι αριθμοί των ροών να είναι ανησυχητικά αυξητικοί.

Τα μηνύματα από την Τουρκία, σχετικά με το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικό είναι. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από «απέναντι» αναφέρουν η τουρκική κυβέρνηση, το προσεχές διάστημα, θα αυξήσει τις ροές προς  Ελλάδα και κατ' επέκταση προς Ευρώπη. Ηδη, οι αριθμοί τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τις ροές είναι ανησυχητικά αυξητικοί. Και μάλιστα με μια σταδιακά ανοδική τάση, η οποία εντείνει ακόμα περισσότερο τον προβληματισμό.

Η Voria.gr πάντως πληροφορείται ότι η Αθήνα έχει πάρει ήδη τα σχετικά μηνύματα, και προετοιμάζεται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, στην τελευταία συνάντηση τους στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσπάθησε να διερευνήσει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Το οποίο εννοείται ότι δεν ανακοινώνεται, ωστόσο αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα.

Οι Τούρκοι κατηγορούν την ΕΕ ότι αθέτησε όλες τις υποσχέσεις της και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει αναφορικά με την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες. Κι ότι αυτός και μόνο ο λόγος αρκεί για να ανοίξει την «κάνουλα». Ολα δείχνουν ότι έχει αρχίσει ήδη να το κάνει...