Skip to main content

Θα κλειδώνει τις παιδικές χαρές ο δήμος Θεσσαλονίκης

Σχεδιάζεται οι παιδικές χαρές που ανήκουν στο δήμο Θεσσαλονίκης να έχουν ωράριο λειτουργίας και τις βραδινές ώρες να κλειδώνουν.

Κανονισμό καθαριότητας και λειτουργίας για τις παιδικές χαρές αναμένεται να προωθήσει το επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Ήδη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να συντάξουν τον κανονισμό, ώστε να αρχίζει να εφαρμόζεται το συντομότερο δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται, μάλιστα, οι παιδικές χαρές που ανήκουν στο δήμο, να έχουν ωράριο λειτουργίας και τις βραδινές ώρες να κλειδώνουν. «Δεν γίνεται να φτιάχνεις μια παιδική χαρά, να την πιστοποιείς, να την παραδίδεις στους πολίτες και μετά να μην την ελέγχεις για τη λειτουργία και την καθαριότητά της» υπογράμμισε στη Voria.gr ο κ. Παππάς.

Τον έλεγχο ασφάλειας και λειτουργίας των παιδικών χαρών θα αναλάβουν υπάλληλοι από τη Διεύθυνση Κατασκευών και Καθαριότητας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παππάς, εργοδηγοί θα μπαινοβγαίνουν μέσα στις παιδικές χαρές και θα ελέγχουν αν οι κατασκευές και τα παιχνίδια είναι σε καλή κατάσταση ή εάν έχουν υποστεί κάποια φθορά.

Επίσης, επιστάτες και επόπτες θα επισκέπτονται πρωί και βράδυ στα πάρκα για να εξετάζουν τις συνθήκες καθαριότητας, ενώ παράλληλα θα έχουν την υποχρέωση να κλειδώνουν τις βραδινές ώρες τους χώρους. «Οι παιδικές χαρές θα έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας για να προστατεύονται» ξεκαθάρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία για τη συντήρηση και αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που βρίσκονται στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης. Ήδη το προηγούμενο διάστημα ο δήμος προχώρησε στην πιστοποίηση των 34 πρώτων παιδικών χαρών.  Μάλιστα, ο δήμος σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προχώρησε στην εγκατάσταση ειδικών μικρών κάδων ανακύκλωσης στις 34 πιστοποιημένες παιδικές χαρές. Το έργο θα συνεχιστεί με την εγκατάσταση αντίστοιχων κάδων ανακύκλωσης και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου, αφού προηγηθεί η πιστοποίησή τους.  

Σήμερα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε λειτουργία 58 παιδικές χαρές σε υπαίθριους χώρους, ωστόσο, επειδή δεν πληρούσαν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να επισκευασθούν. Μετά τις αλλαγές, ο δήμος αναλαμβάνει να εξασφαλίσει και το πιστοποιητικό καταλληλότητας που προβλέπεται από τη νομοθεσία.