Skip to main content

Νεκρή η κόρη, σοβαρά τραυματίας η μητέρα από το τροχαίο στο κέντρο upd

Μία γυναίκα 35 ετών έχασε τη ζωή της και ακόμη μία, η μητέρα της, φέρει σοβαρά τραύματα, μετά από τροχαίο στην Πλατεία της ΧΑΝΘ.

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι, στις 14:50, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, όταν δύο οχήματα, ερχόμενα από την οδό Ανδρόνικου (προέκταση της Βασιλέως Γεωργίου) συγκρούστηκαν, για να παρασύρει στη συνέχεια το ένα όχημα δύο πεζές γυναίκες, προκαλώντας θανάσιμο τραυματισμό στη μία εξ αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα προκλήθηκε όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που οδηγούσε 52χρονος, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο εξετράπη της πορείας του, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά τις δύο γυναίκες, μία 60χρονη και την 35χρονη κόρη της, κυπριακής υπηκοότητας, οι οποίες βρίσκονταν στη διάβαση της Λεωφόρου Στρατού (στη συμβολή με την οδό Αγγελάκη).

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η νεότερη από τις δύο γυναίκες εξέπνευσε, ενώ η άλλη, η μητέρα της, φέρει σοβαρά τραύματα και η κατάστασή της κρίνεται κρίσιμη.

Μάλιστα, το ΙΧ στη συνέχεια συγκρούστηκε και με παρακείμενο ταξί. Μαζί με τις δύο γυναίκες, ήταν η 24χρονη δεύτερη κόρη της 60χρονης, η οποία δεν παρασύρθηκε από την τρελή πορεία του ΙΧ και είναι καλά στην υγεία της, αλλά από το σοκ που υπέστη μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Τόσο ο 52χρονος οδηγός του λεωφορείου όσο και ο 28χρονος οδηγός του ΙΧ συνελήφθησαν.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ασθενοφόρα, ενώ για αρκετή ώρα η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή διεξαγόταν μετ' εμποδίων.