Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΘΑΝΑΤΟΣ 55ΧΡΟΝΟΥ ΔΡΟΜΕΑ ΣΤΟ ΑΘΑΜΑΝΙΟ - ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Έχασε τις αισθήσεις του κατά την «Αθαμάνιο Διαδρομή» - Ακόμα και όταν βρέθηκε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε οδηγός να πραγματοποιήσει τη μεταφορά

Τη ζωή του έχασε ένας 55χρονος δρομέας, κατά τη διάρκεια του αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή», στα Τζουμέρκα.

Ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει 1,5 χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό όταν έχασε τις αισθήσεις του. Δυστυχώς για τον ίδιο, δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, ακόμα και όταν βρέθηκε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε οδηγός να πραγματοποιήσει τη μεταφορά.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr, ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, ανέφερε: «Δυστυχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, υπάρχει ένας νεκρός 55 ετών που συμμετείχε στην Αθαμάνιο διαδρομή. Δυστυχώς, ο άνθρωπος την ώρα που έτρεχε μαζί με άλλους 172 συμμετέχοντες, έπαθε ανακοπή καρδιάς και έπεσε στο δρόμο. Τι να πω, δεν είχαμε ασθενοφόρο. Όσες φορές και αν έχω ζητήσει, ασθενοφόρο δεν είχαμε. Και ειδικά για το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός».

«Υπήρχε μονάχα ένας γιατρός που ήταν σε επιφυλακή για τον αγώνα και έτρεξε αμέσως στον 55χρονο και έστειλα και τη γυναίκα μου, που είναι γιατρός, να βοηθήσει. Εγώ πιστέψτε με πήρα επτά φορές τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας στο Βουργαρέλι, που είναι και το πιο κοντινό νοσοκομείο στο χωριό, και μου είπαν ότι έχουν ασθενοφόρο, αλλά δεν υπάρχει οδηγός. Αναγκαστήκαμε με ιδιωτικό όχημα να μεταφέρουμε τον άνθρωπο, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Θέλω να εξηγήσω ότι ως δήμαρχος έχω κάνει εκκλήσεις πάρα πολλές φορές για ασθενοφόρο, αλλά χωρίς ανταπόκριση», πρόσθεσε ο κ. Γαρνέλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ