Skip to main content

Θάνου για Novartis: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα σε επίπεδο μεθοδεύσεων

Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες, είπε η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε τις επιθέσεις στους λειτουργούς της Δικαιοσύνης η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου τονίζοντας ότι και οι δικαστές και οι εισαγγελείς ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και το Σύνταγμα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το αίτημα για αποζημίωση από την Novartis, ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρωθυπουργό.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και σε επίπεδο μεθοδεύσεων και σε επίπεδο εύρους των εμπλεκομένων προσώπων.

«Οι γενικότερες επιθέσεις και η κατασυκοφάντηση είναι και ανεπίτρεπτες και αδικαιολόγητες και θα έλεγα ας αφήσουν επιτέλους τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να προχωρήσουν στο έργο τους» δήλωσε η κ. Θάνου και αναφερόμενη στην κ. Τουλουπάκη υποστήριξε ότι «τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της έχουν το σθένος να συνεχίσουν το έργο τους παραγνωρίζοντας τις απειλές και τις ύβρεις».

Για τους προστατευμένους μάρτυρες, η προϊσταμένη του νομικού γραφείου του Πρωθυπουργού υποστήριξε, απευθυνόμενη σε όσους τους αποκαλούν «κουκουλοφόρους» ότι «όφειλαν να γνωρίζουν ότι σε όλα τα κράτη της ΕΕ ισχύει το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων», ενώ προσέθεσε «απορώ γιατί ακούγεται και από στόματα προσώπων που θα έπρεπε να διαθέτουν πολιτικό πολιτισμό και επίπεδο».

Κληθείσα να σχολιάσει αν το «έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας» έχει παραγραφεί, η κ. Θάνου περιορίστηκε να πει: «Ας περιμένουμε λίγες μέρες, θα αποφανθεί η Βουλή περί αυτού».