Skip to main content

Θάνου: «Ναι» σε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου απέρριψε την κριτική για την πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών υπεραμύνθηκε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, από το βήμα της ετήσιας γενική συνέλευσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η κ. Θάνου επικαλέστηκε τόσο τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για τις αυξήσεις των ορίων ηλικίας στους δημόσιους υπαλλήλους, όσο και το καθεστώς που ισχύει στις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου απέρριψε την κριτική για την πρόσφατη συνάντηση της ηγεσίας της δικαιοσύνης με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας πως «δεν κατανοεί την ενόχληση ορισμένων».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, διευκρίνισε ότι βάσει του παρόντος Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών, ενώ επισήμανε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί θα πρέπει να θωρακιστούν έναντι των επιρροών.

Την ίδια ώρα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέστησε σαφές ότι η δικαιοσύνη δεν αντέχει ιδεολογικές και κομματικές αντιπαραθέσεις και υποστήριξε ότι η ανάστασή της βρίσκεται στα «χέρια» των ίδιων.