Skip to main content

Θεοχάρης για άδειες: Συσκότιση, κλειστές πόρτες σε σκηνικό αδιαφάνειας

Αντί για μια ανοικτή διαδικασία στο φως της ημέρας, η κυβέρνηση επιλέγει τη συσκότιση, τις κλειστές πόρτες, αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

"Μια κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για τη διαφάνεια στα ΜΜΕ διενεργεί έναν διαγωνισμό όπου θριαμβεύει το παρασκήνιο. Αντί για μια ανοικτή διαδικασία στο φως της ημέρας, επιλέγει τη συσκότιση, τις κλειστές πόρτες, σε ένα σκηνικό πλήρους αδιαφάνειας¨καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.
 
"Η Δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης" σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Ελβετού φιλέλληνα Ιωάννη Ιακώβου Μάγερ, τονίζει ο ίδιος και προσθέτει: "Στην εν λόγω διαδικασία επικρατεί η παραπληροφόρηση, η έλλειψη ενημέρωσης και η σκόπιμη ασάφεια.
 
Εφόσον η κυβέρνηση -όπως αποδεικνύεται- θέλει να δημιουργήσει τον δικό της "καναλάρχη", γιατί δεν προκήρυξε διαγωνισμό για μία ακόμη άδεια εκπομπής; Ρητορικό το ερώτημα. Δε θέλει απλά να κτίσει τη δική της διαπλοκή, θέλει να φιμώσει, θέλει να καταστείλει την ελευθερία της έκφρασης, θέλει να παύσει κάθε κριτική εναντίον της".