Skip to main content

Θεοχάρης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα της Λατινικής Αμερικής

Ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι «οδηγεί τη χώρα σταθερά και με σχέδιο σε σειρά εκτροπών».

Για γεγονότα που «μιλούν από μόνα τους» και «αμείλικτα συμπεράσματα», σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, κάνει λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη» Χάρης Θεοχάρης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «οδηγεί τη χώρα σταθερά και με σχέδιο σε σειρά εκτροπών, με στόχο τον πλήρη έλεγχο της διοίκησης, των θεσμών και του κράτους».

Σε δήλωσή του, ο κ. Θεοχάρης επισημαίνει ότι η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί πάσχουν, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει: «Κ. Πρωθυπουργέ, όσο και αν προσπαθήσετε η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα της Λατινικής Αμερικής».

Ο κ. Θεοχάρης παραθέτει μία σειρά γεγονότων:

- Ο Πρωθυπουργός της χώρας συναντάται με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και υπόσχεται μισθολογικές αυξήσεις.
- Ο Πρωθυπουργός της χώρας συζητάει με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων για αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των Δικαστικών Λειτουργών, «κάτι που συνιστά προφανή παραβίαση του Συντάγματος», αναφέρει ο κ. Θεοχάρης.
- Ο Πρόεδρος του ΣτΕ δεν μπορεί να δικάσει αν δεν «αφουγκραστεί» την κοινωνία, συνεχίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.
- Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων βγάζει απόφαση καταβολής αναδρομικών στους δικαστές. «Παρεμπιπτόντως έχει προβλέψει πιστώσεις; Φανταζόμαστε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για τους λοιπούς συνταξιούχους που έχουν δικαιωθεί δικαστικά», συμπληρώνει ο κ. Θεοχάρης.
- Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι σχέσεις κόμματος - κράτους - κυβέρνησης. «Θα συζητήσουν δηλαδή επίσημα στο συνέδριό τους την άλωση του κράτους από το κόμμα», σχολιάζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.