Skip to main content

Θεοχάρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει τώρα τον λογαριασμό στους πολίτες

Με τη λογική των αριθμών είναι σαφές, ότι όλες οι τρύπες πρόκειται να καλυφθούν από τη μεσαία τάξη, δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού για τη φορολογία.

Καινοφανή χαρακτήρισε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης την κατάργηση της προοδευτικότητας της φορολογίας, μιλώντας στο MEGA για τα νέα φορολογικά μέτρα.

Όπως διευκρίνισε, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, για παράδειγμα, με συντελεστή 42% και αυτός εφαρμόζεται για τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ θα δημιουργηθούν αδικίες και εξέφρασε την ελπίδα να πρόκειται για πληροφορίες-φωτοβολίδες που πρόκειται να μαζευτούν στη συνέχεια.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρεώσει το Δημόσιο επί επτά μήνες και τώρα κάποιος πρέπει να πληρώσει και πρόσθεσε:

«Με τη λογική των αριθμών είναι σαφές, ότι όλες οι "τρύπες" πρόκειται να καλυφθούν από τη μεσαία τάξη, που είναι και η μεγάλη μάζα των πολιτών που θα πληρώσουν το κόστος. Ο σημερινός λογαριασμός ανέρχεται σε αύξηση της φορολογίας και μείωση των συντάξεων. Με την κατάργηση του αφορολόγητου ένας μισθωτός με 1.500 ευρώ/μήνα θα επιβαρυνθεί περαιτέρω με 1000-1500 ευρώ φόρο. Αν αυτά τα μέτρα δεν βγάλουν αποτέλεσμα το Μάρτιο με τη νέα αξιολόγηση θα οδηγηθούμε σε νέα μέτρα που θα έρθουν με το μεσοπρόθεσμο του Ιουνίου».

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για το χρέος επεσήμανε ότι το χρέος δεν αποτελεί πρόβλημα για τον επενδυτή.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του Ποταμιού, το πρόβλημα των επενδυτών είναι οι συνεχείς αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. «Κάθε έξι μήνες ένας νέος Υπουργός εφαρμόζει το δικό του "δικαιότερο" σύστημα» είπε και συμπλήρωσε ότι το χρέος μπορεί να αποτελέσει ζήτημα μόνο στην περίπτωση μιας μακροχρόνιας επένδυσης, όπως για παράδειγμα την κατασκευή ενός αγωγού.