Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Δε δίνουμε λευκή επιταγή στον Τσίπρα για το Μακεδονικό

Η ΔΗΣΥ είναι υπέρ μίας σύνθετης ονομασίας που θα περιλαμβάνει ή το Gorna, ή το Nova ή το Severna, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα είναι erga omnes.

Υπέρ μιας «σύνθετης ονομασίας, erga omnes και νομικές διασφαλίσεις όσον αφορά τα προβλήματα του αλυτρωτισμού» τόνισε πως τάσσεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι τρία ονόματα από αυτά που έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον διαμεσολαβητή, τον κ. Νίμιτς, το Nova, το Gorna και το Severna είναι ονομασίες με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, αν συνοδεύονται από erga omnes.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ «στην διαπραγμάτευση που έγινε στη Σόφια ο κ. Τσίπρας δεν έμεινε σε αυτές τις τρεις ονομασίες, φαίνεται ότι έκανε υποχώρηση στο θέμα του ονόματος με στόχο να κερδίσει το θέμα της άμεσης συνταγματικής αναθεώρησης, αυτή η τακτική διαπραγμάτευσης όμως δεν ήταν καθόλου αποτελεσματική».

«Μπορεί να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά ο κ. Τσίπρας για μία από τις τρεις ονομασίες Gorna, Nova, Severna με erga omnes; Αν γίνει αυτό, εμείς λέμε σταθερά ότι είμαστε υπέρ της λύσης και όχι υπέρ ενός νέου αδιεξόδου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε πως «αν έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο πρόταση θα την εξετάσουμε και θα την κρίνουμε και βεβαίως δεν αποκλείεται να την στηρίξουμε, καθώς είμαστε υπέρ της λύσης. Ωστόσο, λευκή επιταγή στην διαπραγμάτευση δεν δίνουμε».