Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Δεν βλέπω να κλείνει η αξιολόγηση τον Μάρτιο

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε τα μέτρα απαράδεκτα, καθώς αυτά έρχονται ως προϊόν μιας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που πρόκειται να συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με τους δανειστές, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε τα μέτρα απαράδεκτα, καθώς αυτά έρχονται ως προϊόν μιας αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης.

«Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει χθες, το 2016, εγκαίρως και όπως λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, αν αυτό είχε γίνει δεν θα χρειαζόταν αυτά τα νέα απαράδεκτα μέτρα. Δεν βλέπω τον Μάρτιο να μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση, ούτε να κλείνει αξιολόγηση τον Μάρτιο, δυστυχώς για τη χώρα η αβεβαιότητα συνεχίζεται και σε αυτό το πλαίσιο οι αδιέξοδες πολιτικές συνεχίζονται», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος πρόσθεσε ότι όσο πιο πίσω πάει η αξιολόγηση το αποτέλεσμα είναι χειρότερο και πιο επώδυνο, ενώ επεσήμανε ότι οι εκλογές θα έρθουν πριν την εξάντληση της τετραετίας ως αποτέλεσμα της αύξησης της κοινωνικής δυσαρέσκειας η οποία κάθε μέρα που περνάει θα είναι όλο και πιο έντονη.

Υπογράμμισε ότι σταθερή θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης και για να συμβεί αυτό χρειάζεται η ενίσχυση του χώρου μας. «Η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή» τόνισε.

Όσον αφορά τις προσφατες δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη δήλωσε: «Για όλα όσα λέει και πράττει το τελευταίο χρονικό διάστημα, λυπάμαι. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Πραγματικά λυπάμαι».