Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Επικίνδυνη προχειρότητα στο Σκοπιανό

Τόνισε ότι απαιτείται μία λύση κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές με σύνθετη ονομασία και με εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού

Για επικίνδυνη προχειρότητα με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της και τις ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ επιτέθηκε και στη Ν.Δ. τονίζοντας ότι «η στροφή της στον εθνικολαϊκισμό δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα».

Από τη Βέροια όπου παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση για τον νέο προοδευτικό φορέα τόνισε ότι απαιτείται μία λύση κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές με σύνθετη ονομασία έναντι όλων και με εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού. «Απαιτείται εδώ και τώρα ένα μέτωπο λογικής και ευθύνης. Σε ένα τέτοιο κρίσιμο εθνικό θέμα απαιτείται εθνική συνεννόηση και χάραξη εθνικής στρατηγικής, όχι διχασμός και πόλωση», υπογράμμισε.

Εξήγησε αναλυτικά τη θέση του Κινήματος Αλλαγής αναφέροντας ότι έχει κρατήσει την πιο υπεύθυνη στάση σε αυτό το κρίσιμο θέμα, χωρίς να παρασύρεται από τις σειρήνες του εθνικολαϊκισμού και αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

«Η επίλυση αυτού του χρόνιου ζητήματος με σύνθετη ονομασία θα σταματήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια, την αναγνώριση της γειτονικής μας χώρας από δεκάδες χώρες με το συνταγματικό της όνομα, και θα οδηγήσει στην πραγματικότητα στο να μην αποκαλείται διεθνώς "Μακεδονία" κάτι που δεν μπορεί να αποδεχόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ταυτοχρόνως θα διευκολύνει τη χώρα μας ώστε να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση στα Βαλκάνια», επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Άσκησε ακόμη κριτική στη κυβέρνηση για το ότι όπως είπε προσπαθεί να πείσει πως δήθεν έρχεται μέσα στο 2018 η έξοδος από την κρίση. «Άλλη μια πολιτική απάτη. Η πραγματική έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την έξοδο από όσα μας οδήγησαν σε αυτήν. Και γι' αυτό χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής», τόνισε ενώ είπε πως η ΝΔ, και υπό τον κ. Μητσοτάκη, παραμένει μία βαθιά συντηρητική δύναμη και δείχνει απόλυτα δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων.