Skip to main content

Θεοχαρόπουλος: Επικίνδυνος ο Καμμένος στη θέση του υπ. Άμυνας

Κάποιες φορές λειτουργεί σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα και άλλες φορές λειτουργεί εν αγνοία του, είπε για τον ΥΠΕΘΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος

«Ο Πάνος Καμμένος είναι επικίνδυνος στη θέση του υπουργού Άμυνας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σημείωνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «όφειλε να τον είχε αποπέμψει εδώ και πολύ καιρό».

«Θεωρώ ότι κάποιες φορές λειτουργεί σε συνεννόηση ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα και άλλες φορές λειτουργεί εν αγνοία του πρωθυπουργού, στην αγωνία του για την κομματική δική του επιβίωση. Ας του δώσει ένα άλλο υπουργείο ο πρωθυπουργός να ασχολείται, που δεν έχει τέτοια εθνική επικινδυνότητα» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Σε ό,τι αφορά στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «εμείς είμαστε υπέρ της λύσης», συμπληρώνοντας πάντως πως δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επί σεναρίων και πως περιμένει να υπάρξει αποτέλεσμα συμφωνίας.

Επανέλαβε ωστόσο ότι «δεν φεύγουμε από τη σταθερή θέση της χώρας, σύνθετη ονομασία, erga omnes, για χρήση έναντι όλων και με δεσμευτικές εγγυήσεις για τα ζητήματα του αλυτρωτισμού».

Όλα αυτά, όπως είπε, πρέπει να έρθουν σε μία συμφωνία για να τα αξιολογήσει το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε παράλληλα τον κ. Καμμένο ότι «τορπιλίζει σταθερά τις προσπάθειες λύσης, γιατί αν δεν είχε κάνει όλες τις δηλώσεις από την αρχή, δεν είχε βάλει το θέμα τόσο ψηλά, θα μπορούσε το θέμα να λυθεί πιο εύκολα με εθνικά υπεύθυνη στάση όλων».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «και ο κ. Τσίπρας το σκέφτεται σήμερα πλέον πολύ σοβαρά να κάνει πίσω λόγω πολιτικού κόστους, όπως τελικά έχει κάνει στροφές σε πάρα πολλά θέματα».