Skip to main content

Θεοδωράκης: Μετεκλογικές συνεργασίες βάσει προγραμμάτων

Τo Ποτάμι «παρά τα στραβά μας» εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του κόμματος.

όποιες μετεκλογικές συνεργασίες πρέπει να βασίζονται σε προγράμματα και όχι σε «καρέκλες» τονίζει για την επόμενη μέρα του Ποταμιού ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, παραπέμποντας στις επεξεργασμένες θέσεις που θέτει σε επτά βασικούς τομείς. Την παραγωγή, την παιδεία, το δημόσιο, τις ελευθερίες, το περιβάλλον, τις τεχνολογίες, τα γεωστρατηγικά. «Αυτά θα καθορίσουν τη συμμετοχή μας ή όχι σε μια κυβέρνηση» λέει χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στα «Νέα Σαββατοκύριακο» υποστηρίζει ότι «τo Ποτάμι ''παρά τα στραβά μας'' εξακολουθεί να αποτελεί τη μόνη εναλλακτική λύση. Έχει καθαρές θέσεις για όλους αυτούς που απογοητεύθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πείθονται από τη ΝΔ και δεν θέλουν να πάνε στα άκρα. Το Ποτάμι δεν κυβέρνησε, αλλά δεν κάνει εκπτώσεις για να κερδίσει κάποιες εύκολες ψήφους».

Προσθέτει ότι «οι νέοι, οι γυναίκες, οι παραγωγικές τάξεις θέλουν απαντήσεις και όχι κραυγές. Και το Ποτάμι έχει απαντήσεις», σημειώνοντας ότι «όταν βλέπεις συνεχώς πολιτικούς με σημαίες ευκαιρίας, ξαφνιάζεσαι όταν κάποιοι πορεύονται με σταθερές θέσεις».

Σε ό,τι αφορά στη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, ότι θα φέρει τον χειμώνα στη Βουλή ρύθμιση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, αφού εκφράζει την επιφύλαξή του για το αν τηρηθεί, σημειώνει: «Στερήσαμε από 400.000 ανθρώπους που έφυγαν τα τελευταία χρόνια τη δυνατότητα να ζουν και να δουλεύουν στη χώρα τους. Δεν μπορούμε να τους στερούμε και το δικαίωμα να ψηφίζουν, επειδή κάποιοι φοβούνται την ετυμηγορία τους. Εμείς την θέλουμε. Και θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».