Skip to main content

Θεοδωράκης: Να δώσουμε μάχη κατά των μικρών και μεγάλων Λεπέν

Oι Γάλλοι επέλεξαν να αφήσουν το παλιό της Αριστεράς και της Δεξιάς και να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο (Μακρόν) με προτάσεις, ανέφερε.

Πρέπει να δώσουμε μια μάχη εναντίον των μικρών και των μεγάλων Λεπέν της πολιτικής, έχουμε μερικούς από αυτούς και στην Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην ΕΡΤ, σχολιάζοντας τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και την επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν έναντι της ακροδεξιάς υποψήφιας, Μαρίν Λεπέν.

«Oι Γάλλοι επέλεξαν να αφήσουν το παλιό της Αριστεράς και της Δεξιάς και να δώσουν μια ευκαιρία σε έναν νέο άνθρωπο με προτάσεις», δήλωσε.

Είπε επίσης ότι ο λαϊκισμός στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα, είναι η «συγκολλητική ουσία» δυνάμεων που δεν φαίνεται να έχουν σχέση μεταξύ τους. «Τι ενώνει τον αριστερό κ. Τσίπρα και τον δεξιό κ. Καμμένο;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι οι λαϊκιστές συναντώνται.

Προέβλεψε δε ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του υποψηφίου με τη σημαία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λουκ Μελανσόν, θα ταχθούν υπέρ της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στο β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Θα ήθελα ο κ. Τσίπρας, ξέροντας και τα προβλήματα της Ευρώπης, να μην είναι με τον Μελανσόν και τις απόψεις του», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ καταλόγισε στην Ευρώπη ότι «καθυστερεί πολύ», κάνοντας λόγο για άμβλυνση των διαφορών μεταξύ Βορρά και Νότου.