Skip to main content

Θεοδωράκης: Θα ψηφίσω τη συμφωνία - Επίθεση σε Μάρκου για τις... γόβες

Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, υποστήριξε - Σφοδρή αντιπαράθεση με Μάρκου

Θα ψηφίσει τη συμφωνία της κυβέρνησης με την πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα στη Βουλή.

«Η Συμφωνία Τσίπρα Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα, έχει αδυναμίες και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τη συζητήσουμε αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε. Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο», είπε ο κ. Θεοδωράκης και ανέφερε πολλές φορές ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και δεν ασχολείται με την πολιτική προκειμένου να είναι συνεχώς στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος»

«Έχω αποφασίσει μπαίνοντας στην πολιτική ότι δεν θα γίνω μία κατσαρίδα της πολιτικής, δεν θα θυσιάζω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα, δεν με αφορά λοιπόν το λεγόμενο πολιτικό κόστος που συζητάμε πολύ έντονα τις τελευταίες μέρες στη Βουλή και ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα. Του γυρίζω την πλάτη», πρόσθεσε.

«Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα είχε πει ναι στη λύση του Μακεδονικού»

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης του μακεδονικού. Όλες οι χώρες του πλανήτη τους λένε Μακεδονία κι εμείς παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Ειδικά σήμερα επείγει μια καλή συμφωνία με τους γείτονες μας, να μην τους δώσουμε πακέτο στους Τούρκους, να τους δώσουμε το χέρι μας, να τους βοηθήσουμε να γίνουν μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης σε 10- 12 χρόνια και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια».

Σφοδρή αντιπαράθεση Μάρκου

Όταν ολοκλήρωσε αυτή τη φράση του ο κ. Θεοδωράκης αντέδρασε έντονα από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας η πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν της Νέα Δημοκρατία Κατερίνα Μάρκου με αποτέλεσμα να υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση της ίδιας με τον κ. Θεοδωράκη.

«Ουστ, να πας στη Θεσσαλονίκη να τα πεις αυτά», φώναξε η κ. Μάρκου από το βάθος στον επικεφαλής του Ποταμιού που βρισκόταν στο βήμα.

«Αφού τολμάτε και μιλάτε εγώ δεν κυκλοφορώ στα σαλόνια της Θεσσαλονίκης αλλά στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φτάνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, να τους χαίρεστε τους νέους συμμάχους. Δεν φταίτε εσείς, φταίνε αυτοί που σας πήραν. Βάλτε τις γόβες σας και πηγαίνετε στη Θεσσαλονίκη να ακούσετε τις απόψεις του κόσμου για αυτά που λέτε. Δάνειο ζητήσατε από τη Νέα Δημοκρατία»; της απάντησε, οργισμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη βουλευτή που ανέδειξε το Ποτάμι και σήμερα βρίσκεται στα έδρανα της ΝΔ.

Να γίνει η Θεσσαλονίκη επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων

Ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να καταστεί επιχειρηματικό κέντρο των Βαλκανίων.

«Να  δώσουμε το χέρι στους γειτόνους μας και να τους βοηθήσουμε και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη, τη Θεσσαλονίκη που δεν φοβάται, τη Θεσσαλονίκη που τολμά, επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια», είπε και κατέληξε:

«Οι Έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, οι δηλώσεις δηλαδή από πολιτικούς παράγοντες στα βόρεια σύνορα μας που αντίστοιχα σήμερα πολεμούν  αυτή την διαφαινόμενη συμφωνία μαρτυρούν ότι είμαστε σε ένα πρώτο δρόμο που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία συμβίωση όπως τη θέλουμε χωρίς αλυτρωτισμός και εχθρότητα».