Skip to main content

Θεομηνία στη Θεσσαλία: Πλημμύρισαν σπίτια, αγνοείται βοσκός

Τα περισσότερα προβληματα καταγράφηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων όπου μάλιστα η πυροσβεστική χρειάστηκε να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων

Tεράστια προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και χωράφια και έναν βοσκό να αγνοείται προκάλεσε στη Θεσσαλία το κύμα κακοκαιρίας που ταλαιπωρεί τη χώρα απο το απόγευμα του Σαββάτου αλλά αναμένεται να υποχωρήσει μέσα στην ημέρα.

Τα περισσότερα προβληματα καταγράφηκαν στην περιοχή των Φαρσάλων όπου μάλιστα η πυροσβεστική χρειάστηκε να προχωρήσει στον απεγκλωβισμό δύο ατόμων από σπίτια και τεσσάρων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα λόγω της νεροποντής.

Παράλληλα συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για τον εντοπισμό ενός 59χρονου βοσκού που αγνοείται σε δύσβατη περιοχή στο Νεοχωράκι.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από το onlarissa.gr:

Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε μεγάλες εκτάσεις κυρίως με δημητριακά τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ωρίμανσης, λίγο πριν το αλώνισμα. Η έντονη βροχόπτωση σκόρπισε τα στάχυα καταστρέφοντας τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς για χιλίαδες αγρότες.

Το μέγεθος της καταστροφής επέτεινε η υπερχείλιση παραπόταμου του Ενιπέα στην περιοχή του Ναρθακίου προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί και καλλιεργούμενες εκτάσεις βαμβακιού, δημητριακών και ψυχανθών στα παρακάρλια και κατά μήκος της παλαιάς εθνικής – οδού Λάρισας – Βόλου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr o εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Δεσπόπουλος.










Το χαλάζι «άσπρισε» περιοχές στο Άργος

Χαλάζι έπεσε το Σάββατο στην περιοχή της Προσύμνης του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Μέσα σε ένα τέταρτο όλα έγιναν «άσπρα» από το χαλάζι προκαλώντας φθορές σε αγροτικές καλλιέργειες.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες από το γήπεδο του χωριού όπου διεκόπη φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μιας και το χαλάζι κάλυψε τον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση χιονισμένου τοπίου.