Skip to main content

Θέος: «Ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι νέο, από την αρχή»

Η λύση για την ΠΑΕ Ηρακλής θα έρθει εκτός της «κυανόλευκης» οικογένειας, όπως τόνισε ο Φώτης Θέος.

 

Ο Φώτης Θέος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Metrosport» αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ΠΑΕ Ηρακλής. 
 
Αναλυτικά η συνέντευξη:
 
Πριν από δυο μέρες είπες ξεκάθαρα ότι υπάρχει λύση για να... συνεχιστεί η ιδέα του Ηρακλή. Τι εννοούσες; Θα ήθελες να πεις κάτι περισσότερο;
 
«Η λύση υπάρχει με τη λογική, ότι εφόσον η ΠΑΕ δεν μπορεί άλλο να σταθεί και αναγκαστικά θα διαλυθεί, να πάμε δηλαδή σε όλα τα κακά σενάρια, που είναι ότι δε δικαιωνόμαστε στο νομικό αγώνα, αλλά και δεν μπορούμε να σταθούμε ούτε στη Β΄ εθνική και τα χρέη είναι μεγάλα και δεν μπορούμε να ανταπεξέρθουμε και πάμε στα σενάρια της πτώχευσης και της διάλυσης, τότε υπάρχει λύση».
 
Η λύση αυτή, δεν μπορεί να προχωρήσει, αν η ομάδα μείνει στη Σούπερ Λίγκα; Ή ακόμη κι αν γίνει το κακό και υποβιβαστεί τελικά στη Β’ εθνική;
 
«Είναι μία καθαρά οικονομική λύση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλωστε ο επιχειρηματίας, που να εμπλακεί και να έχει καλές οικονομικές δυνατότητες. Να μην είναι δηλαδή περιορισμένων δυνατοτήτων...».
 
Για να το ξεκαθαρίσουμε. Πήρες εσύ την πρωτοβουλία; Μίλησες με κάποιον άλλον; Εννοώ, ενημέρωσες κανέναν από την οικογένεια του Ηρακλή;
 
«Η πρωτοβουλία πάρθηκε μεταξύ συγκεκριμένων ανθρώπων εδώ και καιρό, που είμαστε κοντά στον Σύλλογο, στα κοινά του Συλλόγου ας το πούμε. Τα φέραμε από εδώ, τα φέραμε από εκεί και είδαμε ότι βρίσκαμε τοίχο συνέχεια μέσα από την οικογένεια του Ηρακλή και καταλήξαμε στο πρώτο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση από το εσωτερικό της οικογένειας του Ηρακλή. Δεν πάει άλλο. Τελείωσαν οι λύσεις από την οικογένεια του Ηρακλή. Ότι λύση και να έρθει, θα είναι μόνο από έξω... Απ’ άλλον άνθρωπο, από άλλους ανθρώπους. Ο Παντελή για παράδειγμα σου δίνει μία λύση. Με το μυαλό του. Είναι από την οικογένεια του Ηρακλή; Όχι...».
 
Πώς προέκυψε όμως αυτό το ενδιαφέρον; Πώς συνέβη;
 
«Πάντα πρέπει να προτείνεις κάτι νέο, όταν έχεις δεδομένα. που πρέπει να τα έχεις και όταν κινείσαι σωστά ή όταν θες να κινείσαι σωστά, μπορείς να κατευθύνεις κάποιον να έρθει για να πάρει τον Ηρακλή, με νέα δεδομένα. Δηλαδή, να γίνει ένα ξεκίνημα από την αρχή. Πάμε σε αυτό το δεδομένο. Ότι η κατάσταση όπως είναι τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ίσως είναι ευκαιρία να ξεκινήσει κάτι νέο από την αρχή».
 
Ποια είναι τα δεδομένα, που αναφέρεις;
 
«Το δεδομένο το ένα, είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα ως τραγικά. Ότι οδεύεις σε μία κατάσταση οριακή. Πρέπει βεβαίως να εξαντλήσουμε νομικά, όλο το κομμάτι με την ΕΠΟ, να περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει. Ότι κινήσεις, που είναι να κάνεις, θα τις κάνεις. Οι πιθανότητες είναι βεβαίως λίγες. Είσαι υποχρεωμένος όμως να το κυνηγήσεις μέχρι τέλους, γιατί είσαι Ηρακλής. Από εκεί και πέρα όμως ετοιμάζεις παράλληλα και την επόμενη μέρα. Ο Σύλλογος δε διαλύεται όμως. Μπορεί να διαλυθείς οικονομικά, μπορεί να υποβιβαστείς αγωνιστικά. Ο Σύλλογος είναι ωστόσο ιδέα. Θα συνεχίσει να υπάρχει στα βάθη των αιώνων. Εμείς είμαστε περαστικοί. Οι παίκτες, οι παράγοντες, οι πρόεδροι, λεφτά θα μπουν, λεφτά θα βγουν... Ο Σύλλογος ωστόσο θα συνεχίσει. Μπορεί να υπάρχει μία κακή περίοδος, που έτυχε στη γενιά μας. Το ζητούμενο είναι όμως ότι αυτοί που διοικούν, οφείλουν να τον προστατεύσουν για να συνεχιστεί. Δεν είναι ότι το κλειδώνεις το μαγαζί και τέλος...».
 
Είπες ότι συζητιέται εδώ και καιρό αυτή η λύση. Υπάρχει προοπτική να γίνει;
 
«Φυσικά και ναι. Σε αυτόν τον Σύλλογο, κι έτσι όπως είναι η κατάσταση είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να γίνει. Γίνονται, άλλωστε, παράπλευρες κινήσεις αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένας δρόμος. Κυνηγάμε νομικά την υπόθεση. Μένουν βεβαίως κρυφά κάποια πράγματα, άλλα αναγκαστικά θα φανερωθούν, γιατί υπάρχει η αίσθηση ότι ο Ηρακλής δεν κάνει τίποτα. Δεν είναι έτσι όμως. Ο Ηρακλής έχει δυστυχώς να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα. Ο Ηρακλής είναι το δυνατό χαρτί στην όλη υπόθεση. Από τον Ηρακλή ξεκινούν όλα. Όλοι στον Ηρακλή ποντάρουν. Κανείς ΟΦΗ και ούτε τα Τρίκαλα. Από τον Ηρακλή ξέρουν ότι θα γίνει το «μπαμ». Μας έκανε ζημιά βέβαια η ενημερότητα».