Skip to main content

Θερινό σχολείο στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση του ΑΠΘ

Συνολικά 40 φοιτητές από την Ευρώπη βρίσκονται στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση του ΑΠΘ για να συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο.

Συνολικά 40 φοιτητές και φοιτήτριες από την Ευρώπη βρίσκονται στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση του ΑΠΘ, στην Καλάνδρα Χαλκιδικής για να συμμετάσχουν στο θερινό σχολείο, με θέμα «Entrepreneurial skills, innovation and creativity» που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, από 24 έως 30 Αυγούστου 2015.

Το θερινό σχολείο εντάσσεται στο πρόγραμμα #EuropeHome στο οποίο συμμετέχουν 5 Πανεπιστήμια: «University of Latvia», «University of Aveiro», «Lodz University of Technology», «University of Alcala» και το ΑΠΘ. Το #EuropeHome είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, που συμπεριλαμβάνει όχι μόνο σπουδές αλλά και πρακτική άσκηση των φοιτητών/τριών σε επιχειρήσεις. Στο θερινό σχολείο διδάσκουν 10 καθηγητές/τριες από τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια.

«Η συμμετοχή όλων αναμένεται να είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη εκπαιδευτική εμπειρία που θα εμπλουτίσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων. Επιπλέον, η συνεργασία με φοιτητές/τριες από διαφορετικά κράτη της Ευρώπης θα διευρύνει τον κοινωνικό και διαπολιτισμικό προσανατολισμό» αναφέρει η Διευθύντρια Εργαστηρίου Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Αν. Καθηγήτρια Στέλλα Κωστοπούλου.

Στο πλαίσιο του θερινού σχολείου, θα πραγματοποιηθεί Τελετή Απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης στους/τις φοιτητές/τριες αύριο, Σάββατο 29 Αυγούστου και ώρα 15.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α του ΑΠΘ, με την παρουσία του Αναπληρωτή Πρύτανη Οικονομικών, Αν. Καθηγητή Νίκου Βαρσακέλη και του Προέδρου του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Καθηγητή Κωνσταντίνου Κατρακυλίδη.