Skip to main content

Θέση σε λίστα στις εκλογές διεκδικεί ο Π. Ψωμιάδης

Δεν κατεβαίνει το κόμμα του «ΠΑΤΡΙΔΑ» στις εκλογές αυτόνομα. Συζητάει πρωτίστως με ΝΔ, χωρίς να αποκλείει και άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς.

Σε συνεννόηση με κόμματα της κεντροδεξιάς, πρωτίστως όμως με τη ΝΔ, είναι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, προκειμένου να είναι υποψήφιος στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Ψωμιάδης έχει αποφασίσει να μην κατεβεί αυτόνομα με το κόμμα του «ΠΑΤΡΙΔΑ», αλλά με κάποιο από τα κόμματα της κεντροδεξιάς, με το οποίο ωστόσο θα έχει προηγηθεί μια κατ' αρχήν συμφωνία σε πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, που ο ίδιος θέτει.

Επικοινωνία με την ηγεσία της ΝΔ έχει υπάρξει. Αν θα καρποφορήσει ή όχι είναι το ζητούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε κόψει τις γέφυρες με την ηγεσία της ΝΔ, όσο πρόεδρός της ήταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αφού οι σχέσεις τους είχαν διαταραχθεί. Σε βαθμό μάλιστα, που υπήρξε σειρά ανακοινώσεων με πολλές αιχμές του κ. Ψωμιάδη σε βάρος του κ. Σαμαρά.

Με την αποχώρηση του τελευταίου από την προεδρία του κόμματος και με την ανάδειξη του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία, οι γέφυρες έπεσαν και πλέον υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Είναι πάντως προφανές ότι για να καταλήξει το φλερτ σε γάμο, ο κ. Ψωμιάδης θα πρέπει να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στη λίστα της Α' εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης (θα μπορούσε και της Β'), ενδεχόμενο πολύ δύσκολο, αν κάποιος αναλογιστεί ότι τουλάχιστον οι βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 με τη ΝΔ στην Α' και στη Β' Θεσσαλονίκης έχουν προτεραιότητα και αναμένεται να τοποθετηθούν στη λίστα με τη σειρά εκλογής τους. Επίσης, υπάρχουν στελέχη του κόμματος που παρότι δεν εξελέγησαν διεκδικούν τις αμέσως επόμενες θέσεις στο ψηφοδέλτιο και θα ήταν πολύ δύσκολο να «καταπιούν» μια ενδεχόμενη προσπέραση από τον κ. Ψωμιάδη.

Οι συζητήσεις όμως είναι σε εξέλιξη... Ανοιχτό μένει εξάλλου και το ενδεχόμενο του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ...

Ο κ. Ψωμιάδης δε μένει όμως στις συζητήσεις μόνο με τη ΝΔ. Αντιθέτως, όπως πληροφορούμαστε, αφήνει όλα τα σενάρια ανοιχτά, ακόμη και της συμμετοχής του σε λίστα άλλου κόμματος, χωρίς όμως να ονοματίζει. Κουβέντες γίνονται, αλλά πόσο προχωρημένες είναι κανείς δεν μπορεί να πει...