Skip to main content

Φιλόζωοι μαζί με τα σκυλιά τους στη δίκη του δολοφόνου του κουταβιού

Η δίκη του 39χρονου που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το τριών μηνών σκυλάκι του αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου λόγω αποχής των δικηγόρων.

Αναβλήθηκε η δίκη του 39χρονου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την περασμένη εβδομάδα το τριών μηνών σκυλάκι του.

Η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναβλήθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου λόγω αποχής των δικηγόρων. Ο 39χρονος ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος, δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο.



Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό. Τα άτομα, τα οποία ανταποκρίθηκαν μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, ζητούν μεταξύ άλλων την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους είχαν μαζί τους και τα σκυλιά τους, έξω από το δικαστικό μέγαρο.


 


Η απόφαση πάντως για αναβολή της δίκης προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα η έδρα να διατάξει την κράτηση μιας γυναίκας. Λίγο αργότερα, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη.

Στη συνέχεια ομάδα των συγκεντρωμένων πραγματοποίησαν πορεία προς το σπίτι του 39χρονου.



Ο 39χρονος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα καθώς είχε ξυλοκοπήσει το μικρό σκυλάκι και το είχε αφήσει σε κώμα. Το κουτάβι, την επόμενη ημέρα, παρά τη μεταφορά του από γείτονες σε κτηνίατρο, δεν άντεξε και πέθανε.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κτηνίατρος σοκαρίστηκε όταν είδε ότι το σκυλάκι έφερε πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Κατά τη σύλληψή του ο 39χρονος, στον οποίο έχει επιβληθεί  διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ φέρεται να υποστήριξε ότι χτύπησε το σκυλάκι επειδή κατούρησε στην βεράντα του.