Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή την επίθεση Μπουτάρη

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα για να εναντιωθούν σε φασιστικές επιθέσεις.

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 25 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Ειδικότερα, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής στο άγαλμα Βενιζέλου, προκειμένου να εναντιωθούν σε φασιστικές επιθέσεις. Παράλληλα η συγκέντρωση πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης σε μετανάστ(ρι)ες και πρόσφυγες, καθώς και σε όσες και όσους αγωνίζονται για ισότητα και ελευθερία στις γειτονικές χώρες

«Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία». Η επίθεση της ναζιστικής Κρυπτείας στον 11χρονο μαθητή από το Αφγανιστάν, ο εμπρησμός της κατάληψης Λιμπερτάτια στη Θεσσαλονίκη, οι επιθέσεις στο στέκι «Φαβέλα» και σε αντιφασίστες στο Γαλάτσι και την Καλλιθέα, το αιματηρό αντιπροσφυγικό πογκρόμ στη Μυτιλήνη και η απόπειρα εμπρησμού του Στεκιού Μεταναστών στην Αθήνα είναι μερικές μόνο από τις επιθέσεις των τελευταίων μηνών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι με τον Γιάννη Μπουτάρη ανήκουμε σε διαφορετικό ταξικό στρατόπεδο είναι γνωστό – αυτό, ωστόσο, δεν συμψηφίζεται επ' ουδενί με τη φασιστική επίθεση σε βάρος του».

φωτογραφία αρχείου