Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποκαθίστανται τα στηθαία σε εθνικές και επαρχιακές οδούς

Δυο εκατ. ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να αποκαταστήσει κατεστραμμένα και φθαρμένα στηθαία και κιγκλιδώματα στο οδικό δίκτυο

Δυο εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα στηθαία ασφαλείας και κιγκλιδώματα γεφυρών στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ήδη τα αιτήματα της Τροχαίας, Δήμων και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και ειδικότερα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης για κατεστραμμένα στηθαία ασφαλείας και κιγκλιδώματα σε γέφυρες του νομού είναι πολλά, ενώ συστηματική και αναλυτική καταγραφή όσων χρήζουν άμεσης αποκατάστασης θα γίνει από τον ανάδοχο του έργου.

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε στη σημερινή συνεδρίασή της το σχέδιο διακήρυξης για τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό του έργου.

Μετά την καταγραφή των προβληματικών υποδομών ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να γίνει έλεγχος και αξιολόγηση της καταγραφής και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας κάθε σημείου και τις διατιθέμενες πιστώσεις.

Οι εργασίες που προβλέπονται είναι αποξήλωση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας, αντικατάσταση εκείνων που έχουν καταστραφεί από προσκρούσεις οχημάτων ή ατυχήματα, τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας και αντικατάσταση αντακλαστήρων των στηθαίων.

Οι εργασίες αποκατάστασης υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν περίπου δυο χρόνια.

Καθυστερήσεις στις διαδικασίες του έργου επισήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Ανδρίτσος, ενώ συνολικά το έργο υπερψήφισαν ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας», Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μούρνος.