Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι είχε καβάτζα 11.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Κατασχέθηκαν 10.637 πακέτα τσιγάρων και 523 συσκευασίες καπνού - Οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι ανέρχονται συνολικά σε 49.565 ευρώ

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, άνδρα και γυναίκα, για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας λαθραίων καπνικών προϊόντων, προχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε), κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησε χθες, έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους και οικία, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

⦁    από αποθηκευτικό χώρο - διαμέρισμα, 7.007 πακέτα τσιγάρων και 272 συσκευασίες καπνού,
⦁    από αποθηκευτικό χώρο – πρώην επιχείρηση, 1.154 πακέτα τσιγάρων και 70 συσκευασίες καπνού,
⦁    από οικία, 2.206 πακέτα τσιγάρων, 181 συσκευασίες καπνού, το χρηματικό ποσό των 28.740 ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και
⦁    το χρηματικό ποσό των 217 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση οι δύο συλληφθέντες, που ενέχονται σε παράνομη κατοχή και διακίνηση καπνικών προϊόντων, αποθήκευαν τα περισσότερα λαθραία καπνικά προϊόντα σε διαμέρισμα (καβάτζα) και στην οικία τους.

Για την παράνομη διακίνηση τους χρησιμοποιούσαν, τουλάχιστον για ένα έτος, πρώην κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην ίδια περιοχή, ενώ λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, για την αποφυγή εντοπισμού τους από τις διωκτικές Αρχές.  

Σημειώνεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί, τέλη και λοιποί φόροι ανέρχονται συνολικά σε 49.565 ευρώ.

Tα λαθραία καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο, ενώ το κατασχεμένο χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.