Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό και ρεύμα-Οι εκτιμήσεις για την αποκατάσταση

Σε ποιες περιοχές παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση - Τι αναφέρουν οι εκτιμήσεις για την ομαλοποίηση της κατάστασης

Έντονα είναι τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη.

Ήδη από το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές του κέντρου έχει διακοπεί η παροχή νερού, ενώ αυτή την ώρα προβλήματα υδροδότησης παρατηρούνται και σε περιοχές της Τούμπας, της Πυλαίας και της Χαριλάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, παρά την αρχική ενημέρωση για αποκατάσταση της υδροδότησης στις 7 το απόγευμα, το νερό δεν αναμένεται να επανέλθει πριν τις 10 το βράδυ.

Η διακοπή οφείλεται στην καταιγίδα που σημειώθηκε νωρίτερα, με αποτέλεσμα μέρος του νερού που φθάνει από την Αραβησσό στο αντλιοστάσιο του Δενδροποτάμου να παρουσιάζει υψηλή θολότητα.

Συνεργεία της ΕΥΑΘ προχωρούν στους απαιτούμενους ελέγχους, προκειμένου να γίνει ο διαχωρισμός μεταξύ του καθαρού νερού και του θολού και να αποκατασταθεί η παροχή.

Παράλληλα, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σπίτια και επιχειρήσεις να μην έχουν ρεύμα από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών αναμένεται να έχει αποκατασταθεί μέχρι αργά το βράδυ.

Μέχρι και αργά το απόγευμα, οι βασικές περιοχές που παραμένουν εκτός τάσης είναι από την πλατεία Βαρδαρίου και τις αρχές της Εγνατίας οδού έως το Λιμάνι, σε τμήματα πέριξ των οδών Βενιζέλου & Ίωνος Δραγούμη κάτωθεν της Εγνατίας οδού, σε τμήματα  πέριξ της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Εθνικής Αμύνης καθώς και σε τμήματα  πέριξ της οδού Μοναστηρίου πλησίον της πλατείας Βαρδαρίου.