Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν ξενάγηση σήμερα στο Γαλεριανό συγκρότημα

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Περίπατος με θέμα «Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη, η Πόλη του Γαλερίου» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος «Τα Μονοπάτια της Μνήμης – Τα Μονοπάτια του Σήμερα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, η δράση υλοποιείται με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου του Γαλέριου. Συνάντηση στην πλατεία Ναβαρίνου, στην είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου του Ανακτόρου. Δείτε εδώ εικόνες από πρόσφατη ξενάγηση των Φίλων του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο Γαλεριανό συγκρότημα.

Η επόμενη προγραμματισμένη ξενάγηση είναι την Κυριακή, 4 Μαρτίου και αφορά «Το Ευ Ζην της παλιάς Θεσσαλονίκης».

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πού διασκέδαζαν οι Θεσσαλονικείς, πώς και πού ήταν τα στέκια και πώς άλλαξαν μέσα στα τελευταία 150 χρόνια. Ποιά γεγονότα επηρέασαν την επιλογή τους; Εστιατόρια, ξενοδοχεία, Κέντρα Διασκέδασης. Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, από το λιμάνι ως τη Διαγώνιο.

Συνάντηση στην Α’ προβλήτα του λιμανιού.