Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα το Σκοπιανό το Σάββατο

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για την ιστορία του ζητήματος και τις γεωπολιτικές εξελίξεις ο Σπύρος Κουζινόπουλος και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
 
Εκδήλωση με θέμα «Το "μακεδονικό" ζήτημα και οι κίνδυνοι για μια νέα Βαλκανική κρίση» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, στο «Στέκι του Δρόμου» (Ιουστινιανού 11 & Βενιζέλου, 2ος όροφος).

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
 
Σπύρος Κουζινόπουλος, Δημοσιογράφος, πρώτος διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και συγγραφέας μεταξύ άλλων του βιβλίου "Τα παρασκήνια του μακεδονικού ζητήματος".
Θα μιλήσει για την ιστορία του ζητήματος, απ' την εθνογέννεση στον μεσοπόλεμο, και απ' τον εμφύλιο στην διάλυση της γιουγκοσλαβίας και τα γεγονότα του '92, αναδυκνύοντας ενδιαφέρουσες αθέατες πλευρές.

Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Περιφερειακός σύμβουλος Κ.Μακεδονίας, μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Δρόμος της Αριστεράς.
Θα μιλήσει για το "μακεδονικό" ως κομμάτι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή και για την ανάγκη του αγώνα για εθνική και λαϊκή κυριαρχία, κόντρα στους σχεδιασμούς των ισχυρών.