Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκδοση 27χρονου στις ΗΠΑ για απάτη 4 εκατ. ευρώ

Ο 27χρονος κατηγορείται ότι είναι ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας που καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση ενός 27χρονου Λετονού που κατηγορείται για διαδικτυακή απάτη με τεράστια κέρδη. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει σχέση με την υπόθεση αλλά παραδέχτηκε ότι γνωρίζει άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται.

Ο 27χρονος κατηγορείται ότι είναι ηγετικό στέλεχος διεθνούς σπείρας που καταχωρούσε ψευδείς αγγελίες για πώληση αυτοκινήτων και σκαφών στο διαδίκτυο, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά από υποψήφιους αγοραστές. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει ότι με τον παραπάνω τρόπο η εγκληματική ομάδα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 4.000.000 δολαρίων, από τον Φεβρουάριο 2015 έως τον Οκτώβριο 2016.

Αίτημα σύλληψης είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, χρήσης ταξιδιωτικού εγγράφου άλλου προσώπου, χρήσης πλαστού εγγράφου με σκοπό προσπορισμό οφέλους

Τον περασμένο Ιούνιο, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν τον 27χρονο στην περιοχή της Σταυρούπολης και του πέρασαν χειροπέδες καθώς σε βάρος είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.