Skip to main content

Έκτακτη σύσκεψη για το μεγάλο πρόβλημα με το νερό στη Θεσσαλονίκη

Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού για το πρόβλημα υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος - Ποιοι συμμετείχαν και οι πρώτες πληροφορίες

Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για το πρόβλημα υδροδότησης του πολεοδομικού συγκροτήματος, που ταλαιπωρεί τους πολίτες για 5η συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη σύσκεψη, που συγκάλεσε εκτάκτως η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου, διαψεύσθηκαν οι φήμες ότι υπάρχει μόλυνση του νερού που διέρχεται από τον αγωγό της Αραβησσού και υπήρξαν οι ανάλογες διαβεβαιώσεις. Ωστόσο, επικράτησε προβληματισμός για τον ακριβή χρόνο που θα χρειαστεί για τον πλήρη καθαρισμό του νερού, το οποίο είναι αυξημένης θολότητας, και την ολική επαναφορά της υδροδοσίας της πόλης. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται από την ΕΥΑΘ, όπως ανακοίνωσε ο Λ. Κυρίζογλου, εξερχόμενος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης, εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Από τους δήμους, παρευρέθησαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Νεάπολης - Συκεών, Σ. Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δ. Δεμουρτζίδης.