Skip to main content

Εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ φυτεύουν δένδρα σε... λακούβες δρόμων (φωτο)

Η... οικολογική κίνηση εργαζόμενων στον Οργανισμό με την οποία οι ίδιοι ευελπιστούν ότι θα εισακουστεί το πρόβλημα με τις μεγάλες τρύπες στην άσφαλτο

Έναν πρωτότυπο και «πράσινο» τρόπο να διαμαρτυρηθούν, αλλά και να ευαισθητοποιήσουν, επέλεξαν εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ για να καταδείξουν την απαράδεκτη κατάσταση σε δρόμους της Θεσσαλονίκης που είναι γεμάτοι με επικίνδυνες λακούβες, αλλά και άλλα εμπόδια που συναντούν κατά τη διέλευση των λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που έχουν δημιουργήσει στο Facebook την ομάδα Έργοοασθ εμπόδια, «φύτεψαν» συμβολικά μικρά δενδράκια σε λακούβες που έχουν δημιουργηθεί εδώ και δύο μήνες, κυριολεκτικά στο μέσον της ασφάλτου, πίσω από τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στον δρόμο που οδηγεί στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ στον ΟΣΕ. Μότο τους «ένα δένδρο σε κάθε τρύπα»,

Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο δρόμο, τα λεωφορεία τραντάζονται ανησυχητικά με κίνδυνο για τους επιβάτες και τη σωματική τους ακεραιότητα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, η απόσταση του ανώμαλου οδοστρώματος από το σασί των λεωφορείων, όταν αυτά περνούν από εκεί, αντιστοιχεί σε ελάχιστα εκατοστά.

Η ομάδα Εργοοασθ εμπόδια έχει ως στόχο να αναδείξει τα κακώς κείμενα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με στόχο να βελτιωθούν τόσο οι οδηγοί και οι Θεσσαλονικείς όσο και οι ίδιοι οι οδηγοί του ΟΑΣΘ.