Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έργο της DataScouting στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τι προβλέπει το έργο στο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο οποίο έχει κριθεί ανάδοχος η ένωση των εταιρειών «DataScouting» και «Ενημέρωση».

Η ένωση των εταιρειών «DataScouting» και «Ενημέρωση» έχει κριθεί ανάδοχος του έργου «Αναβάθμιση Ιδρυματικού Αποθετηρίου & Υποστήριξη Επιστημονικών Εκδόσεων Ανοικτής Πρόσβασης». Πρόκειται για υποέργο της Πράξης με τίτλο: «Θεματική Ενότητα Β2: Ακαδημαϊκό περιεχόμενο ανοικτής πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: υπηρεσίες οργάνωσης, προβολής, έκδοσης και διασύνδεσής του», που εκτελείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονία-Θράκη».

Στο πλαίσιο του έργου η DataScouting θα προβεί α) στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση Ιδρυματικού Αποθετηρίου (E-prints) και λογισμικών ανοιχτής πρόσβασης για τη Διαχείριση Ηλεκτρονικών Περιοδικών (OJS) & Συνεδρίων (OCS), και β) στον εμπλουτισμό των προαναφερθέντων συστημάτων και της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης μέσω μετάπτωσης και ψηφιοποίησης έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού.

Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί ​τον Οκτώβριο του 2015.