Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση σπείρας που λήστευε υπαλλήλους ντελίβερι

Εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος διανομέων καταστημάτων εστίασης.

Τέλος στη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ενέχεται σε ληστείες που έλαβανχώρα σε βάρος διανομέων καταστημάτων εστίασης, έβαλε η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με την ταυτόχρονη σύλληψη των δύο μελών της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για ημεδαπούς άντρες ηλικίας 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για «Εγκληματική Οργάνωση», «Ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένες και σε απόπειρα» και παράβαση του Νόμου περί «Ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικά, πυρομαχικά, εκρηκτικούς μηχανισμούς, εκρηκτικές ύλες και άλλες διατάξεις» όπως συμπληρώθηκε με Π.Δ. «Κατοχή εκρηκτικών υλών – παιδικά αθύρματα».

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος  έτους, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση ληστειών σε βάρος διανομέων καταστημάτων εστίασης και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Αναλυτικότερα, κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Μαίου 2015, με χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν από έξι διανομείς το χρηματικό ποσό των 973 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν τις εισπράξεις κι από έναν ακόμη υπάλληλο.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν ότι, αφού πραγματοποιούσαν τηλεφωνικά παραγγελίες σε διάφορα καταστήματα εστίασης της Θεσσαλονίκης, επέλεγαν να γίνει η παράδοσή τους σε απομακρυσμένα και ερημικά σημεία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις παράνομες πράξεις τους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-2 μαχαίρια
-ξύλινο ρόπαλο
-ράβδος από καουτσούκ
-12 παιδικά αθύρματα – κροτίδες.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.