Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από ΑΤΜ με έκρηξη

Οι δράστες διέρρηξαν δημοτικό κτήριο στην Ξυλούπολη και διάνοιξαν το Α.Τ.Μ. που βρισκόταν στο εσωτερικό του, προκαλώντας έκρηξη.

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κλοπή χρηματικού ποσού από ΑΤΜ, η οποία έλαβε χώρα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου 2016, στην περιοχή της Ξυλούπολης.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις αλλοδαποί ηλικίας 34, 32 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, έκρηξη και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, αφού παραβίασαν θύρα δημοτικού κτηρίου στην περιοχή, διάνοιξαν ΑΤΜ, το οποίο βρισκόταν εγκατεστημένο στον ίδιο χώρο, προκαλώντας έκρηξη με τη χρήση αερίου.

Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 26.700 ευρώ, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι δύο εκ των δραστών (ο 34χρονος και ο 32χρονος) είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας, καθώς συνελήφθησαν στις 14 Οκτωβρίου 2016, στο Παλαιό Φάληρο Αττικής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για «Συμμορία» και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως.