Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φόρουμ για την «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις»

Το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής - Τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργείου Περιβάλλοντος

Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις» («Circular Economy In Smart Cities») διοργανώνει το ECOCITY το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το ECOCITY FORUM 2018 έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου. Το ECOCITY, εθελοντικός φορέας με προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον, ανέλαβε την πρωτοβουλία διοργάνωσης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα για κατανόηση και υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, εξόχως τεχνολογικού και βεβαίως φιλικού προς το περιβάλλον.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιείται το αντίστοιχο ECOCITYFOCUSLAB την διεξαγωγή του οποίου ανέθεσε στο ECOCITY ο ομώνυμος αμερικανικός φορέας Ecocity Builders, που διοργανώνει το παγκόσμιο συνέδριο Ecocity World Summit. Επιπλέον, από τις εργασίες του συνεδρίου θα προετοιμαστεί το ECOCITY Circular Economy Guidebook, ένα εγχειρίδιο παρακολούθησης της εφαρμογής των στρατηγικών της Κυκλικής Οικονομίας. Στα πλαίσια της διεξαγωγής, θα ανακοινωθούν ακαδημαϊκές και ερευνητικές εργασίες και θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών συναφών με την αστική αειφορία και την Kυκλική Oικονομία.

Το ECOCITY FORUM 2018 είναι ένα μοναδικό στο είδος του γεγονός, η διεξαγωγή του οποίου τοποθετεί την χώρα μας και την πόλη της Θεσσαλονίκης μεταξύ των πρωταγωνιστών ενός νέου κινήματος ιδεών, γνώσης και κινήτρων όλων των εμπλεκομένων για τα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής, των Επιπτώσεων στη Δημόσια Υγεία, της Ενίσχυσης της Ανθεκτικότητας των Πόλεων, της Εφαρμογής Εξυπνων Τεχνολογιών, σε συνάρτηση με τις αρχές του ΟΗΕ για την αειφόρο  βιώσιμη ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα-συμπεράσματά του Συνεδρίου θα ανακοινωθούν διεθνώς και θα επιδοθούν σε ανώτατα κλιμάκια παραγόντων της πολιτικής, νομοπαρασκευαστικής και εκτελεστικής εξουσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναμένονται περί τους 500 συνέδρους και επιπλέον 300 συνοδοί, με την πλειοψηφία τους να προέρχονται από Ευρωπαϊκές χώρες αλλά και την διεθνή κοινότητα (στελέχη δημόσιας διοίκησης και οργανισμών, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθεροι επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών ΜΚΟ).Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί σε δύο γλώσσες ( ελληνικά- αγγλικά) με ταυτόχρονη διερμηνεία και είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.ecocityforum.eu