Skip to main content

Παρουσιάστηκε η «Γοργόνα» - Εύσημα Μπουτάρη στον Ζέρβα

Το πρώτο κρασί παραγωγή του αστικού αμπελώνα Θεσσαλονίκης, μοναδικού στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε απόψε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Food Festival.

Η «Γοργόνα» το πρώτο κρασί παραγωγή του αστικού αμπελώνα Θεσσαλονίκης, που είναι και ο μοναδικός στην Ελλάδα, έκανε την πρώτη του παρουσίαση απόψε στο φιλανθρωπικό δείπνο στο εστιατόριο “Be” του ξενοδοχείου Excelsior.

Τα έσοδα από την εκδήλωση, που ήταν και η εναρκτήρια του φετινού Food Festival, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Β. Ελλάδας Παιδιών Πασχόντων από την Κυστική Ινώδη Νόσο.

Το κρασί πήρε το όνομα του από το σήμα από την γοργόνα του σήματος του Thessaloniki Food Festival.

Μπουτάρης: Στα σχέδια η δημιουργία ελαιώνα

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι η ιδέα των αστικών οπωρώνων, όπως ο αμπελώνας πρέπει να διαχυθεί παντού στην πόλη και πρόσθεσε ότι στα σχέδια του δήμου είναι η δημιουργία ελαιώνα στη δεύτερη δημοτική κοινότητα.

Απέδωσε τα εύσημα για τη δημιουργία του αμπελώνα στον δημοτικό σύμβουλο Κωνσταντίνο Ζέρβα και επισήμανε ότι έπρεπε να είχε δώσει το «παρών» στην εκδήλωση παρόλο που είναι «τσακωμένοι πολιτικά»

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας το κρασί δεν πωλείται στο εμπόριο, αλλά διατίθεται μόνο για να ενισχύσει φιλανθρωπικά ιδρύματα.