Skip to main content

Το πρώτο μωρό και οι πρώτες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη

Οι πρώτες αφίξεις και αναχωρήσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και τα πρώτα παιδιά που ήρθαν στον κόσμο στα μαιευτήρια της Θεσσαλονίκης.

Κάθε φορά που ένας νέος χρόνος ξεκινά, καταγράφονται οι πρώτες αφίξεις και αναχωρήσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια αλλά και τα πρώτα παιδιά που έρχονται στον κόσμο στα μαιευτήρια της Θεσσαλονίκης.

Στη Θεσσαλονίκη, ένα κοριτσάκι, 3.340 κιλών, είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στην πόλη για το 2018. Το μωράκι ήρθε στη ζωή στις 12.45 στην κλινική Γένεσις. Λίγες ώρες αργότερα, στις 2.20 έρχεται στον κόσμο και το δεύτερο μωρό, ένα κοριτσάκι 3.700 κιλών, που γεννήθηκε στο Διαβαλκανικό. 

Το πρώτο πλοίο που μπαίνει στο λιμάνι της πόλης είναι φορτηγό πλοίο, τουρκική σημαίας, Ali Osman, που πλέει εντός του λιμένα περίπου στη 1.00. Τον πρώτο απόπλου πραγματοποιεί το δεξαμενόπλοιo Mariner, με σημαία Μάλτας, που άφησε πίσω του το λιμάνι μας στις 10.00 το πρωί. 

Τα ξημερώματα αναχώρησε και το πρώτο αεροπλάνο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Πρόκειται για το αεροσκάφος της Ολυμπιακής που πέταξε στις 6.30 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα. Αντίστοιχα, από Αθήνα ήταν και το πρώτο αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο μας. Ήταν το αεροπλάνο της Ryanair που έφτασε στο «Μακεδονία» στις 8.05