Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 10 το πρωί της Πέμπτης, στην Αίθουσα Συνεδρίων (1oς όροφος) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Μια πρωτοποριακή ημερίδα με τίτλο «Tech and the City» και αντικείμενο την ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας στην τοπική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, διοργανώνεται μεθαύριο Πέμπτη 24 Μαΐου 2018  στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η ημερίδα θα αρχίσει στις 10 το πρωί, στην Αίθουσα Συνεδρίων (1oς  όροφος) και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει κράτηση θέσης εδώ.

Στην πρώτη ενότητα «Τεχνολογία και Κοινωνία» (10:15-11:20), την ημερίδα ανοίγει η Δάφνη Καραβοκύρη από το Vice gr, η οποία θα μιλήσει για το διαδίκτυο και τις δυνατότητες που προσφέρει στην παρουσίαση θεμάτων που κάποτε δε θα ακούγαμε στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού σε μια ανοικτή συζήτηση μέσω skype.

Στη συνέχεια, το λόγο θα πάρει η γεμάτη «τρέλα» και «ενέργεια» ομάδα του TedXUniversityofMacedonia τα μέλη της οποίας θα εξηγήσουν πώς χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και τα social media για να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία επικοινωνίας και να βρουν στοχαστές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, και οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιδέες.

Θα ακολουθήσει, η ομάδα της AIESEC (Πανεπιστημίου Μακεδονίας), η οποία θα τονίσει τη σημασία της τεχνολογίας στην επικοινωνία, στο πλαίσιο των διάφορων δράσεων που αναλαμβάνει η ομάδα.

Ο δεύτερος κύκλος της ημερίδας με αντικείμενο: «Τεχνολογία και Επιχειρήσεις» (11:30-12:50) θα ξεκινήσει με την ομιλία της Μαριάννας Πρίντζιου από τη «Bubbllz» και θα έχει τίτλο: «Πώς να κάνετε την ιδέα σας επιχειρηματική δραστηριότητα». Η Βubbllz είναι μια ελληνική Startup η οποία έχει βραβευτεί με το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2016, και που μετατρέπει social post σε διαφημιστικό υλικό, ενώ ταυτόχρονα δίνει επιβράβευση στο χρήστη.

Στη συνέχεια η Σουζάνα Θεοδωρίδου, συνιδρύτρια της GrekAddict, μιας υπηρεσίας που προβάλλει ποιοτικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, θα διηγηθεί το «Ταξίδι από την ιδέα στην πράξη».

Το Yummy Wallet, θα παρουσιάσει ο Γιώργος Παπαζίδης. Πρόκειται για το γνωστό ηλεκτρονικό πορτοφόλι πληρωμών, αποταμίευσης και ενημέρωσης για φοιτητές.

Στις 13:00 θα αρχίσει η τρίτη ενότητα με τίτλο «Τεχνολογία στην Πόλη», όπου θα παρουσιαστούν καινοτομίες και ιδέες που «τρέχουν» στην πόλη.

Ο Θοδωρής Μακρίδης, από το αρχιτεκτονικό γραφείο MAKRIDIS Associates θα προβάλουν το μεγαλόπνοο σχέδιο του Thess-Intec,  ένα τεχνολογικό πάρκο κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», που θα αγκαλιάσει οργανισμούς καινοτομίας και τεχνολογίας, ενώ θα προσφέρει υποδομές έρευνας και ανάπτυξης.

Τη σκυτάλη θα πάρει η ομάδα του HomeBody.gr. Ο Μηνάς-Μάριος Κόντης και η Μαρουδή Γεωργακοπούλου θα παρουσιάσουν την πρόταση της δημιουργίας ενός ανοικτού μουσείου «ζωντανής» τέχνης στο σταθμό Δ.Ε.Θ - Συντριβάνι του μετρό, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού και πολιτισμικού τοπίου σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του χαρακτήρα των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Τέλος, ο Δημήτριος Κουρτέσης,  Program Manager & Startup Coach στη θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας «OK! Thess» θα μιλήσει για την εμπειρία του από το coaching διαφόρων StartUp της Θεσσαλονίκης και πώς το πρόγραμμα αυτό επιταχύνει την ανάπτυξή τους.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με φοιτητές που έχουν ήδη εμπειρία στο χώρο των StartUp επιχειρήσεων, αλλά και να μιλήσουν για τις δικές τους ιδέες, εφαρμογές και Startup σε ολιγόλεπτες παρουσιάσεις στην ενότητα «Pitch Deck» (14:30 - 16:00).

Αιτήσεις για παρουσιάσεις από ομάδες και φοιτητές θα γίνονται δεκτές έως και αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου σε αυτόν τον σύνδεσμο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στη σελίδα της ημερίδας https://ekaneskratisi.gr/techandthecity και στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook