Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπόθεση απάτης με αγοραπωλησία οχήματος μέσω διαδικτύου

Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ανέρχεται σε 15.000 ευρώ, ενώ η αξία των οχημάτων που προσπάθησαν να αποσπάσουν ξεπερνάει τις 43.000

Στη σύλληψη 50χρονου, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις απάτης με αγοραπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου, προχώρησαν αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης.

Ο 50χρονος και συνεργοί του χρησιμοποιώντας ιδιαίτερη μέθοδο εξαπάτησης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών, κατάφεραν να αποσπάσουν ένα αυτοκίνητο από 36χρονο ημεδαπό.

Για το όχημα ο 36χρονος είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης σε διαδικτυακό ιστότοπο έναντι χρηματικού ποσού 15.000 ευρώ. Οι δράστες του απέστειλαν πλαστό αποδεικτικό μεταφοράς χρηματικού ποσού και άλλα πλαστά έγγραφα.

Επιπλέον, προσπάθησαν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, αναφέροντάς του ότι θα κατέθεταν ισόποσο χρηματικό έμβασμα, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δράστες αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να αποσπάσουν τα οχήματα δύο ακόμη ατόμων,  που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο σχετικές αγγελίες πώλησης συνολικής αξίας 43.300 ευρώ, ενώ επιπλέον προέκυψε ότι οι ίδιοι ανήρτησαν αγγελία πώλησης του αφαιρεθέντος αυτοκινήτου σε διαδικτυακό ιστότοπο, έναντι του χρηματικού ποσού των 9.800 ευρώ.

Σε βάρος του συλληφθέντα, καθώς και συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.