Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Εισαγγελέας για τις δηλώσεις Καλαϊτζίδη περί στημένων ματς

Καλείται για εξέταση προκειμένου να καταθέσει και να αποδείξει με στοιχεία για τον τόπο και τον χρόνο που έλαβαν χώρα τα ματς που καταγγέλλει

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος έκανε λόγο για «στημένες» αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα της Football League, της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζήτησε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο (περί δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος).

Ο κ. Τσόγκας ζητά από την αθλητική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Λιάσου, να κληθεί για εξέταση ο έμπειρος τεχνικός, προκειμένου να καταθέσει και να αποδείξει με στοιχεία για τον τόπο και τον χρόνο που έλαβαν χώρα τα ματς που καταγγέλλει. Ζητεί, ακόμη, να διαβιβαστεί η δικογραφία στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη χθεσινή ήττα από τον Αιγινιακό, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, είχε δηλώσει: «Προτείνω στον αθλητικό εισαγγελέα να με καλέσει γιατί έχω να του δώσω πάρα πολλές πληροφορίες για παράγοντες που μπαίνουν στα αποδυτήρια και λένε, “θα δεχθείτε τρία τέρματα”, για άλλους που παίρνουν τηλέφωνο στο ημίχρονο και λένε “θα δεχθείτε άλλα δύο”, για παράγοντες που παίρνουν 20.000 ευρώ πριν από τον αγώνα για να χάσουνε με τέσσερα και πέντε γκολ. Για τεχνικούς διευθυντές που με τον κουμπάρο τους και έναν ακόμη στήνουν το ματς, και μετά πάει ο πρόεδρος στα αποδυτήρια και τους βρίσκει και γίνονται διάφορα περιστατικά».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία παραγγελία κοινοποιήθηκε στον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου με την ιδιότητα του εποπτεύοντα τους αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας.