Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη ανήλικου διακινητή στην Εγνατία Οδό

Αστυνομικοί εντόπισαν αυτοκίνητο που οδηγούσε 16χρονος, ο οποίος στα σήματα στάσης τους δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαγκαδά νεαρός Σύρος, ο οποίος κατελήφθη να μεταφέρει παράνομα αυτοκίνητο έξι παράτυπους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί, στην Εγνατία οδό (ύψος κόμβου Προφήτη), πραγματοποίησαν σήματα στάσης σε αυτοκίνητο που οδηγούσε 16χρονος, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την περιοχή της Γερακαρού Θεσσαλονίκης όπου και ακινητοποιήθηκε το όχημα.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά έξι αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν παντελώς εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, εισήλθαν παράνομα από σημείο των Ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου τους παρέλαβε άγνωστος δράστης και τους παρέδωσε στον συλληφθέντα, στις 9 Μαΐου για την μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη, έναντι χρηματικού ποσού.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης για τα αδικήματα της μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, διευκόλυνσης εισόδου στη Χώρα, Εγκληματικής ομάδας, απείθειας και παράβασης του Νόμου περί ΚΟΚ.