Skip to main content

Προκάλεσαν φθορές στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά κατέλαβαν το ΕΚΘ

Καλούν σε συνέλευση αλληλεγγύης προς τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Ρούπα, Μαζιώτη και Αθανασοπούλου. Πέρασαν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατάληψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί αυτή την ώρα ομάδα αντιεξουσιαστών- περί τα 30 άτομα- τα οποία δηλώνουν έτσι την αλληλεγγύη τους στα συλληφθέντα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, την Πόλα Ρούπα και την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, αλλά και στον Νίκο Μαζιώτη, όπως άλλωστε δηλώνουν στον ιστότοπο indymedia.

Νωρίτερα, περί τις 2:30 το μεσημέρι, η ομάδα των ατόμων αυτών, πέρασε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατίας, έσπασε την πόρτα της εισόδου και πέταξε μπογιές στην επιγραφή του κόμματος, όπως και έντυπο υλικό που έγραφε“Το κράτος πολεμάει τους εχθρούς του, απαγάγοντας τον 6χρονο γιο των 2 μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο¨

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά κατευθύνθηκαν στο κτήριο του ΕΚΘ, όπου αφού παραβίασαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα της εξώπορτας, μπήκαν στο κτήριο και καλούν σε "συνέλευση αλληλεγγύης", στις 5 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, "όλον τον κόσμο του αγώνα", προκειμένου να υποστηρίξει τα μέλη του E.Α. που κάνουν απεργία πείνας και δίψας για τον γιο της Ρούπα και του Μαζιώτη.

Να σημειωθεί ότι περιμετρικά του κτηρίου υπάρχουν δυνάμεις της Αστυνομίας.