Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 21.900 ΠΑΚΕΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας.Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης του κυκλώματος ήταν η αποστολή των λαθραίων φορτίων μέσω μεταφορικής εταιρείας.

Στη σύλληψη δύο ατόμων, μελών συμμορίας που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή έρευνα.

Πρόκειται για δυο Πακιστανούς ηλικίας 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Χθες το πρωί αστυνομικοί στην περιοχή κέντρου πόλης εντόπισαν ταξί που μετέφερε τους δύο άντρες. Σε έλεγχο που ακολούθησε και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, εντοπίστηκαν στο χώρο αποσκευών τρεις μεγάλες πλαστικές τσάντες που περιείχαν 1.190 πακέτα τσιγάρα και 24 συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Άμεσα συνελήφθησαν τόσο οι δύο αλλοδαποί όσο και ο ημεδαπός οδηγός του οχήματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι, συνεργός των δύο αντρών, που αναζητείται, απέστελλε με μεταφορική εταιρεία τα παράνομα φορτία, από χώρους της οποίας τα παραλάμβαναν οι αλλοδαποί συλληφθέντες προκειμένου να τα διοχετεύσουν στην αγορά.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των μελών του κυκλώματος και σε αποθηκευτικό χώρο της μεταφορικής εταιρείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επιπλέον 17.441 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 887 συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθησαν χθες επ’ αυτοφώρω 4 αλλοδαποί, Πακιστανοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 4.500 πακέτα τσιγάρα και 759 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους περίπου 38 κιλών που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή κέντρου πόλης εντοπίστηκε ένας εκ των δραστών να εισέρχεται σε οικοδομή, όπου σε μη κλειδωμένο και προσβάσιμο χώρο, μαζί με τους υπόλοιπους τρείς συνεργούς του καταμετρούσαν και αποθήκευαν πακέτα λαθραία τσιγάρα και συσκευασίες αδασμολόγητου καπνού.

Κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν καί οι τέσσερις άντρες, ενώ κατασχέθηκαν 4.680 πακέτα τσιγάρα και 759 συσκευασίες καπνού συνολικού βάρους 38 περίπου κιλών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ