Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Συνελήφθησαν για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων δύο γυναίκες (μάνα – κόρη). Κατασχέθηκαν συνολικά χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων καπνικών προϊόντων πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, με την επ΄αυτοφώρω σύλληψη δύο γυναικών και τον εντοπισμό και κατάσχεση χιλιάδων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για δύο Ελληνίδες ηλικίας 53 και 33 ετών (μάνα – κόρη), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα και για απείθεια.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας συνέλαβαν την 53χρονη σε λαϊκή αγορά στην περιοχή αρμοδιότητας τους, καθώς κατείχε και διέθετε προς πώληση σε διερχόμενους περαστικούς 130 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου, όπου διαμένει η 53χρονη μαζί με την 33χρονη κόρη της, η οποία επίσης συνελήφθη για κατοχή λαθραίων συσκευασιών καπνού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.640 πακέτα τσιγάρα και 108 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι δράστιδες χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των λαθραίων τσιγάρων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 470 αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρα και 35 συσκευασίες καπνού.

Επίσης, στην κατοχή των δύο γυναικών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά τους.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ