Skip to main content

Μπουτάρης: Καργ....ς ο Κασιδιάρης - Ματθαιόπουλος: Είσαι καραγκιόζης

Φωτιά πήρε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε άγριος καβγάς ανάμεσα στον δήμαρχο και τον χρυσαυγίτη δημοτικό σύμβουλο

Φωτιά πήρε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου σημειώθηκε άγριος καβγάς ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, οι οποίοι αντήλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς.

Ο Αρ.Ματθαιόπουλος αποκάλεσε λαθρομετανάστες και λιποτάκτες τους Σύριους πρόσφυγες που κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά, προκαλώντας την αντίδραση πολλών δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τον κ. Ματθαιόπουλο, ότι «αυτό που είπες για τους πρόσφυγες είναι ντροπή. Η Χρυσή Αυγή είναι ένα καρκίνωμα στην ελληνική κοινωνία».

Ωστόσο, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλεσε «καρ@@λη» τον Ηλία Κασιδιάρη, αναφερόμενος στο περστατικό με τη Λιάνα Καννέλη. «Είναι η γενική συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών που είναι φασιστική, όχι μόνο στα κοινοβουλευτικά θέματα. Ο καργιόλης ο Κασιδιάρης δεν χαστούκισε την Κανέλλη;» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουτάρης, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Ματθαιόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε με τη σειρά του "καραγκιόζη" τον Γιάννη Μπουτάρη. 

Στην αίθουσα άρχισε να επικρατεί πανικός και φωνές, ενώ μια δημοτική σύμβουλος απευθυνόμενη στον κ. Ματθαιόπουλο είπε «τι άντρες είστε εσείς που χτυπάτε γυναίκες»; για να πάρει την απάντηση του κ. Ματθαιόπουλου «γιατί γυναίκα είναι η Κανέλλη»;

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι παίρνει πίσω τον χαρακτηρισμό προς τον κ. Κασιδιάρη αρκεί να ανακαλέσει και ο κ. Ματθαιόπουλος κάτι που ο τελευταίος δεν έκανε.