Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Λύση στο ακατάλληλο πόσιμο νερό στο Αδάμ

Ο δήμος Λαγκαδά ως το τέλος Ιανουαρίου ολοκληρώνει την παρέμβαση για την υδροδότηση της κοινότητας, λύνοντας ένα πρόβλημα 40 χρόνων.

Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρούσε έναν ολόκληρο οικισμό με πάνω από 350 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι κοντά στους 1.000 λύνει ο δήμος Λαγκαδά μέχρι το τέλος του μήνα. Μετά 30 – 40 χρόνια με ακατάλληλο για πόση νερό, το Αδάμ αποκτά σύστημα επεξεργασίας, που το καθιστά κατάλληλο.

Όπως τονίζει ο δήμος είναι ένα χρόνιο πρόβλημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του Αδάμ, στο οποίο δίνεται λύση «με την ολοκλήρωση του έργου εγκατάστασης αντίστροφης όσμωσης, προκειμένου το νερό μετά την κατάλληλη επεξεργασία του να είναι κατάλληλο προς πόση και απολύτως ασφαλές για τους συνδημότες μας στο Αδάμ».

Στο νερό της περιοχής είχαν ανιχνευτεί υψηλές ποσότητες νιτρικών και άλλα επιβλαβή στοιχεία που το καθιστούσαν ακατάλληλο για πόση.

«Η τεχνολογία της αντίστροφης όσμωσης επιλέχθηκε ως η πιο αποτελεσματική και ασφαλής για την πλήρη απομάκρυνση των νιτρικών ιόντων που είχαν εντοπιστεί στην ποιότητά του, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Αδάμ να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Η μονάδα επεξεργασίας που εγκαταστάθηκε με ευθύνη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λαγκαδά στην Τοπική Κοινότητα Αδάμ, είναι δυναμικότητας 15 κυβικών ανά ώρα και θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία έως το τέλος του Ιανουαρίου», τονίζει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, «δρομολογήσαμε και ολοκληρώνουμε ένα έργο, με το οποίο δίνουμε οριστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που δυσχέραινε για τρεις έως τέσσερις δεκαετίες την καθημερινότητα των πολιτών. Άμεσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής λειτουργίας, θα δοθεί το χρονοδιάγραμμα της έναρξης λειτουργίας του τόσο σημαντικού για την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των συνδημοτών μας στο Αδάμ, έργου».